Lymfaterapia

Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jossa hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia koko kehon alueella. Manuaalinen lymfahoito on kevyttä pumppaavaa hierontaa, joka aktivoi imusuonten pumppaustoimintaa ja stimuloi uusien imusuoniyhteyksien syntymistä. Hoitoon kuuluvat tarvittaessa myös kompressiosidokset sekä liike- ja ihonhoito.

Lymfaterapia vähentää turvotusta, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, lievittää kipua, tehostaa kehon immuunipuolustusta sekä edistää kehon ja mielen rentoutumista. Lymfaterapialla voidaan hoitaa useita sairauksia (muun muassa syöpäleikkauksen jälkitila, nivelreuma, ruusu, säärihaava) ja lisäksi se toimii ennaltaehkäisevänä hoitomenetelmänä. Hoitoaika ja terapiajakson pituus määritellään yksilöllisesti.

Debora Fysiossa manuaalisen lymfaterapian tukena voidaan käyttää myös LPG-laitteella tehtävää lymfahoitoa. Lue lisää »

Lymfaterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. KELA korvaa osan hoidosta jos turvotus johtuu imusuoniston vajaatoiminnasta, kroonisesta infektiosta, suuresta kirurgisesta toimenpiteestä tai syöpäleikkauksesta. Käytössämme on KELAN suorakorvauspalvelu, jolloin sinun ei itse tarvitse täyttää korvaushakemusta.

Kuva